a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Nejlepší ruský šéfkuchař Michail Chmelinin pohostí hosty festivalu Nový ruský film

.Michail Chmelinin, který letos v týmu z Altajského kraje (celkem 3 soutěžící) zvítězil v soutěži Chef á la Russe 2018, se zúčastní festivalu Nový ruský film. Připraví pohoštění pro hosty slavnostního zahájení festivalu, setká se s českými gourmet kritiky a připraví vánoční menu pro pražskou restauraci SOVA, kde působí jako brand-šéf.

Pokrmy od Michaila Chmelinina bude možné rovněž ochutnat v foyeru kina Dlabačov během ruského jarmarku ve dnech 10. a 11. listopadu 2018.

Na speciální menu připravené Michailem speciálně pro zahájení festivalu patří pokrmy současné ruské kuchyně jako vareniki z pečené červené řepy, s kaviárem ze štiky a uzenou zakysanou smetanou, minisalát s uzenou pšenicí, mousse ze zakysané smetany, zmrzlina z tulského perníku a další pochoutky.

Před svým příjezdem do Prahy Michail odpověděl na několik otázek týdeníku Pražský telegraf.

Co to je moderní ruská kuchyně? Jaké pokrmy jsou pro ni charakteristické?

Moderní ruská kuchyně je novým pojetím tradičních receptů, neobvyklým využitím známých produktů a použitím nových technologií jako fermentace, pomalé pečení při nízkých teplotách, prudké zmrazení a další. V moderní kuchyni včetně té ruské musí každé jídlo kombinovat různé barvy, vzory a chutě. Na tomto principu je rovněž postaveno jméno restaurace SOVA.

Jedním ze základních směrů moderní ruské kuchyně je práce s běžnými lokálními potravinami. Mezi ně patří lesní plody a další bobule, houby, divoká ryba, kořenová zelenina, tykev, křen a mnoho dalších, mohlo by se zdát, nejobyčejnějších surovin, z nichž je možné připravit zajímavé pokrmy. Například dort z červené řepy, zmrzlina z tykve nebo celeru, crème brûlée z rjaženky (kysané pomalu pečené mléko). Velmi důležité je hosty překvapit, aby jim jídlo přineslo nejen chuťový, ale i estetický dojem. I v jídle jsou nutné emoce.

Čím překvapíte hosty festivalu?

Pro mě a pro celý tým restaurace SOVA představuje účast na festivalu velkou čest a odpovědnost. Vždyť chceme hosty seznámit s moderní ruskou kuchyní a předat jim silné emoce. Například všichni znají tulský perník, ale kdo ochutnal z něj vyrobenou zmrzlinu?

Připravíme Kitchen Show. Bude tam molekulární stanice, v níž budeme vyrábět unikátní zmrzlinu z tulského perníku a z pohankového popcornu a dělit se o tajemství kuchyně, a to vše společně s hosty festivalu.

Jaký pokrm moderní ruské kuchyně považujete za svou specialitu?

V současnosti považuji za své speciality salát s makrelou a mraženou červenou řepou a zmrzlinu z piva. Do mé kolekce patří mnoho zajímavých autorských receptů, protože je velmi důležité nezůstat stát na místě. Proto v restauraci SOVA neustále hledáme nové nápady, kterými bychom mohli překvapit a potěšit naše hosty. Naším základním principem je podávat hostům chutné autorské pokrmy připravené z kvalitních surovin za dostupnou cenu. I v rámci našeho vystoupení na festivalu tento princip držíme a věříme, že návštěvníky dokážeme příjemně překvapit.

No Comments

Leave a Comment